dimarts, 28 de novembre de 2017

Educació Financera a 4t d'ESO

Els alumnes de 4t d’ESO inicien avui, 28 de novembre, la primera sessió del programa EFEC, Educació Financera a les Escoles de Catalunya.
Són un total de sis tallers d'una hora cadascun, dut a terme per professionals financers i amb un material dissenyat exclusivament per a aquest programa.
Els tallers d’educació financera estan estructurats en blocs independents de 60 minuts de durada. Els continguts s’han desenvolupat, revisat i avaluat en col·laboració amb un comitè assessor format per professors de centres públics i concertats i representants del departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Per a la VII edició els continguts d’EFEC s’han estructurat en sis tallers:
1.  Administrant els teus diners: gestió dels pressupostos personals.
2.  Endeutar-se? amb seny!: com evitar el sobreendeutament i com conèixer els productes de crèdit.
3.  Inversió intel·ligent: entendre el binomi risc / rendibilitat. Finances socialment responsables.
4. Els dubtes quotidians d'en Jaume: situacions financeres quotidianes: consum intel·ligent, apartats   d’una nòmina, pagaments online i introducció als tipus de canvi.
5.  Finances per a la vida: introducció a la planificació financera personal i a l'estalvi a llarg termini.
6.  (In)forma’t per decidir: el dret bàsic dels consumidors és el dret a la informació.

Cada taller comença amb un joc denominat “cinc de cinc”, amb el qual s’introdueix l’alumne/a en la matèria. Posteriorment, es fa un cas pràctic que es resol en grup.